Onze boeren


Wij produceren onze soepen uitsluitend met verse producten, die rechtstreeks van de boer, teler of maker komen.
Zo weet je altijd wat je eet én waar het vandaan komt.

Tuinderij Doorn in Heerde, de groentekwekerij van Wim en Korrie Doorn
“Wij telen duurzaam, o.a. diverse soorten tomaten, komkommers, paprika en aubergine. Dit doen we door inzet van nuttige insecten, zoals sluipwespen en roofmijten. We zijn trots dat onze tomaten smaakvol worden verwerkt in de soep van Boer aan Tafel.”
Paprika’s van Peppers Unlimited: Gezond en Grenzeloos Genieten!
Peppers Unlimited B.V. is een moderne kwekerij in IJsselmuiden van Wilbert en Margriet van den Bosch waar zeer duurzame, maar vooral ook heerlijke en gezonde gele en rode paprika’s worden geteeld. De paprika’s worden geteeld met biologische gewasbescherming (inzet van beestjes tegen schadelijke insecten) en met gebruik van restwarmte. De duurzame paprikateelt van Peppers Unlimited is al jaren Milieukeur gecertificeerd! (PlanetProof)
Pompoenen, kruiden en pastinaken van zorgboerderij de Huppe in Zwolle
De Huppe is een kleinschalig agrarisch leer-/werkbedrijf in Zwolle-Zuid. Naast eigengemaakte boerenkaas, verkopen wij in onze Landwinkel aardappelen, scharreleieren, groente, fruit en bloemen. Daar waar mogelijk wordt het werk gedaan samen met onze deelnemers.” De pompoenen voor deze soep zijn met veel zorg en aandacht op milieuvriendelijke wijze geteeld.
Kastanjechampignons van Agarica uit Hoogeveen
Champignonkwekerij Agarica is een bedrijf met passie voor paddenstoelen. “Al ruim 50 jaar zetten wij iedere dag ons vakmanschap in, om de liefhebber te laten genieten van een vers, gezond en eerlijk product. Wij houden daarbij nadrukkelijk rekening met de wensen en belangen van de mens en zijn leefomgeving.”
Sallandse asperges van Aspergeboerderij de Boerkamp en Tuinderij Veldink te Diepenveen

De asperges van Tuinderij Veldink en Aspergeboerderij de Boerkamp te Diepenveen worden in het seizoen handmatig gestoken en vers van het land verkocht. De lichte zandgronden van Salland geven de Sallandse asperge een specifieke volromige, zachte smaak.
Oesterzwammen van Michel Brans Oesterzwammenkwekerij
Door de oesterzwammen van Brans die op koffiedik worden gekweekt, ontstaat een mooie, kruidige paddenstoelensoep. “Samen met sociale onderneming Circulus Berkel Cambio werken we aan een sociale en duurzame leefomgeving. Vooral door veel plezier te hebben.”
Koolzaadolie uit Schalkhaar, van Colzaco
Deze vereniging heeft als missie om een zo goed mogelijk rendement uit koolzaadteelt te halen door de regionale teelt, verwerking en afzet te coördineren.
Volle melk van melkveehouderij Erve Slendebroek uit Zwolle
Boerderij Erve Slendebroek is het agrarische familiebedrijf van Jaco en Roelien Visscher. Op de boerderij wordt op ambachtelijke wijze A2-zuivel bereid.
Romige aardappelen en prei van Boerderij de Jonghe Leeuw uit Wijhe
“Op onze boerderij ‘De Jonghe Leeuw’ in Wijhe telen wij op duurzame wijze aardappelen, prei, uien, suikerbieten, tarwe en brouwgerst. Daaromheen creëren we mooie, bloeiende akkerranden. Deze zorgen voor een verrijking van de biodiversiteit van het land en vormen een natuurlijke aantrekkingsbron voor insecten die onze gewassen beschermen.” Met veel enthousiasme zorgen Leo en Annuska de Jongh de Leeuw voor overheerlijke aardappelen en prei voor in de soep van Boer aan Tafel.
Verse kruiden van zorg- en recreatieboerderij de Kleine Wildenberg in Diepenveen
De Kleine Wildenberg is een boerderij bij Deventer, waar je kunt logeren, ontspannen en tot jezelf kunt komen. Omdat je er even uit wil, alleen of met je gezin, of om het mooie Salland te ontdekken. De werkzaamheden op de boerderij worden gedaan met behulp van mensen die in onze maatschappij niet (volledig) zelfredzaam zijn. De Kleine Wildenberg is dan ook een aantal dagen per week een zorgboerderij.
Peterselie en pompoenen van Tuin Salland
Tuin Salland is het biologisch tuinbouwbedrijf van Maaike Baack, aan de mooie rivier de Vecht.
“We telen veel soorten groenten; kool, pastinaak, pompoen en wortel. Er worden geen kostbare kilometers met de groenten gereden, en dat maakt onze groente extra milieuvriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. U bent altijd van harte welkom om op onze mooie tuin te komen kijken. De pompoenen teelde we speciaal voor de dessertsoep van Boer aan Tafel.”
Wortelen van de Warmoezerij in Zwolle
De Warmoezerij is een initiatief van Madeleen van Gruting. Al haar producten worden met liefde en op biologische wijze geteeld.
Mosterd van De Wijndragers uit Zwolle

Het ‘huismerk’ van De Wijndragers kent een lange historie en vindt zijn oorsprong in 1983. De Wijndragers maken grove
en fijne mosterdsoorten, die lekker pittig zijn en die mooie zoetzure smaak geven aan onze romige mosterdsoepen.
Het zachte, fijne meel van Bökkers Mölle in Olst
Maalderij Bökkers is al jaren een toonaangevende producent en leverancier van een groot assortiment meel- en bloemproducten, granen, zaden en bakkerijgrondstoffen. Ze zijn gespecialiseerd in productie en levering van grondstoffen aan kleine en middelgrote ambachtelijke bakkersbedrijven, horeca, winkeliers en grossiers. In de ambachtelijke bakkerij bakt Bastiaan de lekkerste broden en koeken, rechtstreeks op de stenen ovenvloer.
Biologische specerijen van het Blauwe Huis in Ruinerswold
De Stichting Het Blauwe Huis werd op 24 mei 1991 opgericht. De stichting stelt zich ten doel de biologisch-dynamische kruidenteelt te bevorderen. “De kwekerij van Het Blauwe Huis ligt op ruim twintig hectare humusrijke zandgrond, verdeeld over twee boerderijen. Vier hectare daarvan wordt gebruikt voor kruidenteelt. Een deel van de kruiden van Het Blauwe Huis is afkomstig van eigen teelt en wordt in eigen drogerij en verwerkingsruimte geproduceerd. Kruiden die een andere bodem of klimaat nodig hebben worden gekocht van collega-kruidentelers uit binnen- en buitenland en uit natuurgebieden waar we van Staatsbosbeheer mogen plukken.”