DE GELE RAKKER : Zwolse mosterdsoep

 

Smaak

Een romige soep met mooie, zacht-zurige mosterdtonen die de smaakpapillen lekker prikkelen om door te blijven eten

Herkomst ingrediënten

Deze Zwolse mosterdsoep is lekker pittig en gemaakt met de mosterd van de Wijndragers uit Zwolle. De heerlijke volle melk die we gebruiken komt van boerderij Erf 1 uit Kampen en de romige aardappelen van Boerderij de Jonghe Leeuw uit Wijhe.De tarwebloem halen we bij maalderij Bokkers Mölle uit Olst. Met deze mooie regionale ingredienten maakten we een overheerlijke mosterdsoep. Je kan zelf nog spekjes of wat gerookte vis toevoegen.

Samenstelling

  • Water
  • MOSTERD (7,5%)
  • MELK
  • aardappel
  • ui
  • wortel
  • knoflook
  • koolzaadolie
  • tarwebloem
  • zout
  • specerijen

Allergenen

  • mosterd
  • melk
  • gluten

Voedingswaarden per 100 gram

  • energie 123 kJ/ 29 kcal
  • eiwitten 1,26 g
  • koolhydraten 3,71 g waarvan suikers 1,07g
  • vetten 0,91g waarvan verzadigd 0,42g
  • zout 0,32g

Ook geschikt voor vegetariërs